Εκδηλώσεις

«Η Ομηρική Όρθη και το Αργυροπούλι Τυρνάβου» - εκδήλωση και έκθεση μυκηναϊκών αντικεμένων, Λάρισα, 29/05/2024

Με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Ηλ. Κατσαρού «Η Ομηρική Όρθη και το Αργυροπούλι Τυρνάβου» και την παράδοση από τον ίδιο μυκηναϊκών αντικειμένων από το Άνω Αργυροπούλι, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα, με ελεύθερη είσοδο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 7.00 μ.μ. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας πραγματεύεται το ζήτημα της θέσης Όρθης, Ομηρικής πόλης, την οποία τοποθετεί στο Άνω Αργυροπούλι.

Ανακοινώσεις: 

Παρουσίαση βιβλίου - 27/05/2024

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου "Απεικονιστικές Τεχνικές στη Μελέτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς" τη Δευτέρα 27/5/2024 και ώρα 4:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου.
Συνημμένη στη δημοσίευση θα βρείτε την πρόσκληση με τις αναλυτικές πληροφορίες.

Ανακοινώσεις: 

Λεύκωμα-ημερολόγιο 2024 αφιερωμένο στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας -παρουσίαση 21/03/2024, Λάρισα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η εφημερίδα larissanet και οι εκδόσεις larissanet παρουσιάζουν το λεύκωμα-ημερολόγιο 2024 του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας για το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Το έργο παρουσιάζουν:η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας (εισαγωγή), η κ. Αναστασία Γκαδόλου, Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ο κ. Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.

Ανακοινώσεις: 

«Διονύσου δρώμενα», Λάρισα, 14/03/2024

«Διονύσου δρώμενα»: Θεματική περιήγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, θεματική ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο σχετική με τα διονυσιακά δρώμενα. Το κοινό θα περιηγηθεί στη μόνιμη έκθεση του μουσείου από αρχαιολόγο της Εφορείας.

Ανακοινώσεις: 

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «Εγκώμιον Τυρνάβου» και φιλανθρωπική εκδήλωση, Λάρισα 26/02/2024

Μια νέα περιοδική έκθεση προετοιμάζεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, αφιερωμένη στον Τύρναβο, τη σημαντικότερη, για τον ελληνικό πληθυσμό, πόλη της Θεσσαλίας στους προηγούμενους αιώνες.

Ανακοινώσεις: 

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι», Λάρισα, 9/12/2023

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ.

Ανακοινώσεις: 

παρουσίαση για τη συντήρηση έργων του Κωνσταντίνου Παρθένη, 27/11/2023

Παρουσίαση του πονήματος του κ. Μιχάλη Δουλγερίδη "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ τα έργα μετα τη φωτιά του 1980 Διάσωση Συντήρηση και Αποκατάσταση" τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:15 στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Ανακοινώσεις: 

δράση «Η ζωή είναι αγρίως απίθανη… χάνονται ξερολιθιές, υψώνονται τσιμέντα», Λάρισα, 4-5/11/2023

Η δράση «Η ζωή είναι αγρίως απίθανη… χάνονται ξερολιθιές, υψώνονται τσιμέντα» υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Bιομετασχηματισμός μέσα από μορφές τέχνης, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003) και με ερέθισμα ένα κείμενο για τις ξερολιθιές από τη Μαρία Τσιμά, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας-Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ανακοινώσεις: 

Περιήγηση στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από την ΕΦΑ Λέσβου (29/9/2023)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2023 και διοργανώνει περιήγηση στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Μυτιλήνης.

Ανακοινώσεις: 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Προϊστορική Κουζίνα. Λάρισα, 1/10/2023

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Εκδήλωση για την Προϊστορική Κουζίνα

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Εκδηλώσεις