Ανακοίνωση Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία 28ης Νοεμβρίου 2018

Συγκέντρωση του Σωματείου στο ΥΠ.ΠΟ.Α. 12:00 μ.μ. την ίδια μέρα

ΑΘΗΝΑ 26 -11-2018
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ σας καλεί να συμμετέχετε στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28/11. Όλοι οι συνάδελφοι ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α. καλύπτονται πανελλαδικά από τη ΓΣΕΕ να απεργήσουν.

Συνάδελφοι,

Η απεργία της 28ης Νοέμβρη βγήκε λόγω της πίεσης του εργατικού κινήματος και των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών των προηγούμενων μηνών. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, με μια προφανώς διασπαστική κίνηση, αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με την πρωτοβουλία σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για απεργία την 14η Νοέμβρη, ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ, και χάθηκε μία ευκαιρία πανεργατικής κινητοποίησης, με αποκλειστική ευθύνη της γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΕΚΑ που ανέβαλε την απόφασή του για απεργία στις 14/11. Παρά τις παλινωδίες των γραφειοκρατικών ηγεσιών με τις ημερομηνίες, η 28/11 είναι μια ευκαιρία για να απεργήσουμε ξανά για τα εργατικά αιτήματά μας. Δεν εμπιστευόμαστε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και δε θα της αφήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σας καλούμε να απεργήσουμε μαζικά με το εργατικό πλαίσιο για:

μαζικές μόνιμες και σταθερές προσλήψεις, κατάργηση της ελαστικής εργασίας, πλήρη επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, διαγραφή του χρέους, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων και κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με την πολιτική (Υπουργός & Υφυπουργός) και διαχειριστική (Γεν. Γραμματέας) ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά ότι η εργοδοσία δεν έχει καμία διάθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τα αιτήματά μας, οι εργοδότες μας δεν θα το κάνουν από μόνοι τους. Η Υπουργός δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία περί πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων αφού της εκθέσαμε όλο το πλαίσιο αιτημάτων μας. Χωρίς να δεσμευτεί, ανέφερε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα για τα ζητήματα των μόνιμων προσλήψεων και της παραχώρησης ακινήτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο Υπερταμείο.

Σας καλούμε στις 28/11, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, σε συγκέντρωση του Σωματείου στο ΥΠ.ΠΟ.Α. (Μπουμπουλίνας 20) στις 12:00 μ.μ. ώστε να ζητήσουμε απαντήσεις.

Συνάδελφοι,

Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με ενότητα και αγώνα.

Όλες και όλοι στην απεργία και τη συγκέντρωση στο ΥΠ.ΠΟ.Α.!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός Μαρία Κουμτζή

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon APERGIA 28 11 2018.doc225.5 KB
Ανακοινώσεις: