Διαλέξεις του Ιάπωνα Καθηγητή Takayasu Kijima (Tokyo University of the Arts) στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑ.Δ.Α.

Σας προσκαλούμε στις δύο ομιλίες που θα δώσει ο Καθηγητής Takayasu Kijima, από το Tokyo University of the Arts, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μέσω του προγράμματος Erasmus.

Ο Καθηγητής Kijima θα δώσει την πρώτη διάλεξη την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 4.00 μμ. στη Νέα Αίθουσα του Τμήματος Σ.Α.Ε.Τ. 2ος όροφος κτηρίου Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με θέμα:

«Η συντήρηση τοιχογραφιών από το Αφγανιστάν»

Οι τοιχογραφίες αυτές παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον αφενός λόγω της σημασίας τους ως καλλιτεχνικών και ιστορικών τεκμηρίων και αφετέρου εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων στην περιοχή. Προέρχονται από τα σπήλαια Foladi και Bamiyan, μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς προστατευόμενα από την UNESCO, όπου υπήρχαν τα αγάλματα του Βούδα που ανατινάχθηκαν από τους Ταλιμπάν το 2001.

Η δεύτερη διάλεξη θα γίνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 11.30 π.μ. στο αμφιθέατρο Σ.Α.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με θέμα:

«Ανακαλύπτοντας την τεχνική της ζωγραφικής του Leonard Tsuguharu Foujita»

Ο Καθηγητής Takayasu Kijima, θεωρείται παγκοσμίως ως ο πλέον ειδικευμένος στην τέχνη του διάσημου ζωγράφου του 20ου αι. Leonard Tsuguharu Foujita (1886 –1968), που γεννήθηκε στην Ιαπωνία και έζησε κυρίως στο Παρίσι. Ο Foujita συνδύασε στο έργο του παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές με τεχνικές της δυτικής ζωγραφικής, με ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η μυστική συνταγή που εφάρμοζε για το χαρακτηριστικό λευκό του γάλακτος που χρησιμοποιούσε στα γυμνά του, αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, με αφορμή τη συντήρηση των έργων του για την φετινή αναδρομική έκθεσή του στο Παρίσι και το Τόκυο.

Και οι δύο διαλέξεις θα γίνουν στα Ιαπωνικά με παράλληλη μετάφραση από την απόφοιτη του Τμήματος Σ.Α.Ε.Τ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Tokyo University of the Arts κ. Έφη Μικροπούλου.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon Prof Kijima - Fujita 2α.jpg1.34 MB
Ανακοινώσεις: