Διαλέξεις

διάλεξη για επιτύμβιες στήλες, Λάρισα, 10/4/2024

Ιστορίες σκαλισμένες στην πέτρα. Οι ρωμαϊκές επιτύμβιες στήλες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ.

Ανακοινώσεις: 

Διαδικτυακή ομιλία: Φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς παρεμβάσεις: το πολιτισμικό τοπίο του ορεινού χώρου της Πίνδου και οι μεταβολές του. 31/1/2024

Oμιλία του κ. Παρασκευά Ποτηρόπουλου, Κύριου Ερευνητή με θέμα «Φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς παρεμβάσεις: το πολιτισμικό τοπίο του ορεινού χώρου της Πίνδου και οι μεταβολές του» στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών από το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνώνμε θέμα «Φυσικά φαινόμενα και καταστροφές: λαογραφικές προσεγγίσεις»

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, ώρα 18:30 – 20:00 μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Ανακοινώσεις: 

υβριδικές ομιλίες για συντήρηση ενάλιων ευρημάτων, 21/11/2023

Διάσωση και συντήρηση ευρημάτων από αρχαία ναυάγια
Ελευθερία Παπαδήμα, Συντηρήτρια Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων
και
Το αρχαίο ναυάγιο και ο κόσμος του Μηχανισμού των Αντικυθήρων
Δρ Μαγδαληνή Αναστασίου, Αρχαιολόγος και Φυσικός με ειδίκευση στη μελέτη του «Μηχανισμού»

Ανακοινώσεις: 

Διαδικτυακή ομιλία «Δημιουργία, μετακίνηση και καταστροφή οικισμών στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό», 09/11/2023

Ομιλία της κας Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότιμης Ερευνήτριας, Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών (ΚΕΕΛ) με θέμα «Δημιουργία, μετακίνηση και καταστροφή οικισμών στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό» στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών με θέμα «Φυσικά φαινόμενα και καταστροφές: λαογραφικές προσεγγίσεις».

Ανακοινώσεις: 

Διαδικτυακή ομιλία «“Μετά την φωτιά και την πλημμύρα”: σχόλια στις μεταβολές του πολιτισμικού τοπίου μιας θεσσαλικής αγροτικής κοινότητας», 25/10/2023

Ομιλία του διευθύνοντος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευαγγέλου Καραμανέ με θέμα «“Μετά την φωτιά και την πλημμύρα”: σχόλια στις μεταβολές του πολιτισμικού τοπίου μιας θεσσαλικής αγροτικής κοινότητας» στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών με θέμα «Φυσικά φαινόμενα και καταστροφές: λαογραφικές προσεγγίσεις»

Ανακοινώσεις: 

διαδικτυακή ομιλία από το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, 17/05/2023

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας καλεί στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών στην ομιλία της Κυριακής Χρυσού-Καρατζά, Κύριας Ερευνήτριας με θέμα «Η συγκρότηση του κοινωνικού φύλου μέσα από τη διαδοχή και τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας. Το παράδειγμα της Σαντορίνης, την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας, από το Αρχείο της Καθολικής Εκκλησίας».

Ανακοινώσεις: 

Διάλεξη και ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, 03/04/2023

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής σας προσκαλεί τη Δευτέρα 03 Απριλίου 2023 και ώρα 18.30, στις Συνδιαλέξεις στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Ο Δρ Θοδωρής Κουτσογιάννης, Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, και ο Δρ Σπύρος Μοσχονάς, Ιστορικός της Τέχνης, θα μιλήσουν με θέμα «Η Τέχνη του Μεσοπολέμου: Ελληνικότητα και Μοντερνισμός​».

Ανακοινώσεις: 

Διάλεξη «Βυζαντινές οχυρώσεις της Θεσσαλίας», 02/04/2023

Διάλεξη της αρχαιολόγου Άννας Γιαλούρη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας:«Βυζαντινές οχυρώσεις της Θεσσαλίας»

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας η αρχαιολόγος Άννα Γιαλούρη, Προϊσταμένητου Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, με θέμα: «Βυζαντινές οχυρώσεις της Θεσσαλίας».

Ανακοινώσεις: 

Διάλεξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, "Δύο εμβληματικοί βυζαντινοί ναοί της Καππαδοκίας. Ο Αρχάγγελος στο Ευμορφοχώρι/Cemilκαι ο Άγιος Γεώργιος στα Ποτάμια/Dereköy", 26/03/2023

Διάλεξη της Μαρίας Ξενάκη στο Διαχρονικό Μουσείο με θέμα:«Δύο εμβληματικοί βυζαντινοί ναοί της Καππαδοκίας. Ο Αρχάγγελος στο Ευμορφοχώρι/Cemilκαι ο Άγιος Γεώργιος στα Ποτάμια/Dereköy»

Ανακοινώσεις: 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Διαλέξεις