Υπογραφές συμπαράστασης στους συμβασιούχους

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Σας προωθούμε κείμενο για υπογραφές συμπαράστασης στους απολυμένους συμβασιούχους που απευθύνεται στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζομένους του Υπουργείου Πολιτισμού. Το ζήτημα των συμβασιούχων είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα οξύ.

  • Περί τους 700 συμβασιούχους έχουν χάσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, ενώ από τη στάση των νομικών συμβούλων του ΥΠΠΟ, που λειτουργούν φυσικά σύμφωνα με τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων, γίνεται σαφές ότι δεν επιθυμούν την επιστροφή κανενός απολυμένου με νέα ασφαλιστικά μέτρα. Ήδη την προηγούμενη Παρασκευή (29/2) κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης νέας προσωρινής διαταγής και την οποία και πέτυχαν. Στόχος είναι κανένας εργαζόμενος να μην παραμείνει με ασφαλιστικά στο ΥΠΠΟ.
  • Τόσο ο Υπουργός όσο και ο νέος Γ. Γραμματέας έχει αρνηθεί να δει αντιπροσωπεία εργαζομένων στις πολλές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει έξω από το ΥΠ.ΠΟ. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση ούτε ως προς το αίτημα της επαναπρόσληψης των απολυμένων, ούτε ως προς το ζήτημα του περιορισμού του 24μήνου που οδηγεί στην οριστική απόλυση το σύνολο σχεδόν των συμβασιούχων, ούτε ως προς το αίτημα για διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων με κριτήριο προϋπηρεσία και αντικειμενικά προσόντα, ούτε για το αν υπάρχει πρόθεση τακτοποίησης των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία επιδιώκει την οριστική απομάκρυνση των συμβασιούχων με πολυετή υπηρεσία και την αντικατάστασή τους είτε από κομματικά ελεγχόμενες νέες προσλήψεις, είτε από ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως τα STAGE.

Στα πλαίσια αυτά ομάδα συμβασιούχων και μονίμων εργαζόμενων πήραν την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στους συμβασιούχους. Το κείμενο φιλοδοξεί να απευθυνθεί στο σύνολο των μόνιμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων του ΥΠΠΟ ώστε να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές που θα κατατεθούν υπόψη του Υπουργού, στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα και στον Τύπο ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης.

Παρακαλούμε να διακινείστε τη φόρμα υπογραφών στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα άμεσα τις επόμενες μέρες. Μπορούν και πρέπει να υπογράψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι!

Οι υπογραφές να στέλνονται ηλεκτρονικά στο ypografesyppo@yahoo.gr από σήμερα, και στο FAX: 210 7648877 από την επόμενη Τρίτη 11/3.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΦΥΛΛΟ, ΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon 20080306-01.pdf35.09 KB