Διάλεξη ΜΟΜΑ

Το ίδρυμα Fulbright έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα τον Διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, Dr. Glenn Lowry, προκειμένου να δώσει διάλεξη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30πμ. Στον χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Είσοδος Ελεύθερη.

Με την ευκαιρία της 60ης επετείου από τη ίδρυσή του, το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα παρουσιάζει σειρά διαλέξεων με γενικό τίτλο "Great Ideas" με σκοπό την προώθηση των εκπαιδευτικών και μορφωτικών δεσμών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσκληθούν στην Ελλάδα διακεκριμένοι Αμερικανοί διανοητές και καλλιτέχνες για έναν πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής, τρείς είναι οι προγραμματισμένοι ομιλητές:

Η Dr. Ruth Faden, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιοηθικής Berman του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

O Dr. Glenn Lowry, Διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ)

Ο Dr. Richard Levin, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale

Η διοργάνωση της σειράς διαλέξεων "Great Ideas" πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Γενικού Προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοινώσεις: