Ανακαλύψτε τη ζωφόρο του Παρθενώνα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια

Δύο ψηφιακά παιχνίδια, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσείου της Ακρόπολης και του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν με δημιουργικό τρόπο τη ζωφόρο του Παρθενώνα. Τα παιχνίδια «Τα χρώματα της ζωφόρου» και «θεός, άνθρωπος, ζώο» είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση parthenonfrieze.gr/paixnidia στο ελληνικό και διεθνές κοινό.
Με το παιχνίδι «Τα χρώματα της ζωφόρου» γινόμαστε αρχαίοι ζωγράφοι. Διαλέγουμε τα χρώματα που επιθυμούμε από την παλέτα στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέγουμε ανάμεσα σε τρείς λίθους (με τις παραστάσεις: Βόδια και οδηγοί, Υδριαφόροι, Θεοί) την περιοχή που θέλουμε να χρωματίσουμε. Η ζωφόρος ζωντανεύει με τα χρώματα που επιθυμούμε, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε πληροφορίες για τον λίθο που χρωματίζουμε.
Το παιχνίδι «θεός, άνθρωπος, ζώο» μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ποικιλία των μορφών που απεικονίζονται στη ζωφόρο, παρατηρώντας τον τρόπο που οι καλλιτέχνες ζωντανεύουν τις μορφές και τους δίνουν κίνηση. Μέσα από τις ψηφιακές κάρτες μνήμης, ακονίζουμε το μυαλό μας επιλέγοντας τον βαθμό δυσκολίας.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ανακοινώσεις: