Ενημέρωση προς έκτακτους συμβασιούχους

Αγαπητά μέλη,

την Τρίτη 17/2/2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου (Υπουργός και Γενικός Γραμματέας) και εκπροσώπων σωματείων εκτάκτων υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ. διαφόρων ειδικοτήτων. Στη συνάντηση πήρε μέρος και η πρόεδρος του Σωματείου μας Ε. Καρπάθιου.
Η ενημέρωση από τον Υπουργό κινήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε στις 16/ 2/2009.
Τα βασικά σημεία της συζήτησης ήταν τα ακόλουθα:

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας έχει εξασφαλιστεί η προκήρυξη μεγάλου αριθμού θέσεων ορισμένου χρόνου, κυρίως για προσωπικό φύλαξης (2.000-2.500 θέσεις.)
Σε διαπραγμάτευση βρίσκεται η προκήρυξη τακτικών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο ΥΠ.ΠΟ.
Βρίσκεται σε συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξαίρεση των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ. από τους περιορισμούς του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο).
Ως προς την πληρωμή των ασφαλιστικών αναζητείται ακόμη λύση.
Σχετικά με τις αιτήσεις θεραπείας αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στο Φεβρουάριο τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Παράλληλα θεώρησε σημαντική την εξασφάλιση 2.000 θέσεων μέσω ΟΑΕΔ (stage).

Το επιστέγασμα της συνάντησης ήταν να οριστεί νέα συνάντηση μεταξύ των νομικών συμβούλων του ΥΠ.ΠΟ. και των νομικών εκπροσώπων των εργαζομένων.
Στη νέα αυτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την επομένη, Τετάρτη, 18/2/2009 συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα του 24μήνου και της πληρωμής των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν προτάσεις και τροπολογίες σχετικά με τα θέματα αυτά.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο Ενημέρωση (odt)81.51 KB
Microsoft Office document icon Ενημέρωση (doc)71 KB